elyapımı

Zerzevat Fırının Tadına Doyamıyacaksınız…

Posted on: 06 Eylül 2010

>

Fırınlanmış bu karışık sebze yemeğinde

 
  sebzeler hem diri kalıyor,hem de tadları

 
birbirine karışarak daha da güzel oluyor.

 
Tarifi Aylin Önay Tan ‘ dan ,

 
epey önce kesip saklamışım.

 
Geçen gün elime geçince, denemek istedim.

 
Sebze sever olarak ben de eşimde tadını beğendik.

Tariften alıntı:”Fırında pişmenin verdiği hafif

yanıklık sebzelere ayrı bir lezzet boyutu katıyor.”

Fırınlanmış karışık sebzeyi güveç gibi

yemek ya da ızgaraların yanına

servis yapmak mümkün.

Oranları değiştirirken dikkat etmeniz

gereken ,dengeyi bozmamak.

Domates çok ,soğan az kaçmamalı.

Soğanı ise zerzevat miktarına göre ayarlamalı ve

biraz cömert davranmalısınız.Kenarları hafif yanmış,

iyi pişmiş soğan dilimleri tüm tatları birleştirecek

muhteşem bir lezzet zemini oluşturacaktır. ”

 Kulandığım malzemeler :

2 patlıcan,4 kabak,4 köybiber,2 kırmızı biber,

 
2 dolma biber,3 orta boy domates ,

  
5 soğan,4 diş sarmısak, 1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu,

  
5  çorba kaşığı sızma zeytinyağı,az kekik

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulur.

 
Domateslerin de kabuklarını soyun .
Kabakları soymayın.Soğanları ince elma

 
dilimleri gibi doğrayıp ve katmanları birbirinden
ayırıyoruz.Sarmısakları bütün koyuyoruz.Domatesleri de
boyuna elma gibi dilimleyin.Patlıcan,kabak ve biberleri
uzunlamasına parmak gibi kesin.Bütün sebzeleri tuz ve

zeytinyağıyla karıştırın ( istenirse taze kekik ) Bir fırın tepsisine
tek sıra halinde yayın.
180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdim.

Sebzelerin eşit kızarması için iki kez tepsiyi çıkarıp alt üst

ettim.Son anda da bir tutam fesleğen ekledim.

Afiyet olsun.

Not : Benim yaptığım gibi hazırladığınız malzeme
tepsiniz için fazla gelirse kalan sebzelere biraz 
mercimek ekleyip çorba da yapabirsiniz🙂

4 Yanıt to "Zerzevat Fırının Tadına Doyamıyacaksınız…"

>fırında sebze bayılırım ama hiç soğanla denememiştimz bir dahakine bu şekilde yaparım ellerinize sağlık görüntü şahane

>bizim evde de kızartma yerine ille de fırın yemekleri tercih ediliyor hem daha sağlıklı her ne kadar kızartmanın yerini tutmasa da : ) ellerine sağlık

>şekerim, güzel bir tarif olmuş..

>off harika görünüyor:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Hakkımda Ayvalık,Türkiye

Paylaşmak ve yeni fikirler almak için blok yazıyorum. Yaptıklarımı,okuduklarımı kayda geçmenin ve günce tutmanın da bir yolu.Hoşgeldiniz...

Bilgi:Kayıt olduktan sonra size gönderilen e-postadaki linke tıklayarak aktivasyon işlemini tamamlayın.

Diğer 6 takipçiye katılın

Yaptıklarım

ARŞİVİM

Müzik

RSS Bilinmeyen Besleme

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Bilinmeyen Besleme

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS icimizdekikarnaval

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Bilinmeyen Besleme

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Bilinmeyen Besleme

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Popüler Yazılar & Sayfalar

HAVA DURUMU

%d blogcu bunu beğendi: