Soğanlı Yumurta
Posted 11 Mart 2011
on:
Güzel olur mu demeyin,deneyin.
Gerçekten güzel bir tat oluyor.
Geçende İz Televizyonunda mutfak tarihiyle ilgili bir
programda gördüm.
Çok eskilere dayanan bu tarif,
saray mutfağından…
İşte az malzemeyle güzel
bir tad yakalamak isteyenler için:)
Ben şöyle yaptım.
2 adet soğan( inceye yakın halka şekilde )
4 yumurta
zeytinyağı (tereyağ yerine koydum)
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı un,tuz,karabiber,
kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tarçın
Önce soğanların yağda iyice öldürülmeli,
sonra üstüne az un serpilir.
Soğan iyice kısık ateşte pişince karamelize
oluyor,bu da tadını güzel yapıyor.
Tuz,tarçın,biber konur.Kapak kapatılıp
biraz pişirilir,gerekince sıcak su eklenir.
Kıvama gelince yuvalara yumurtalar
kırılır ve üstlerine kırmızı pul biber .
Gerekirse servise kadar fırında tutulabilir.
Afiyet olsun 🙂
1 | orwellsfarm
15 Temmuz 2012 13:45
lezzetli olduğuna eminim, ancak soğanların yağda kızartılması iyi fikir değil..bir kaç yıldır annem midesinden rahatsız ve gittiğimiz doktor, üç şey tavsiye etti.1-soğan kavurularak yemek yapılmayacak.onun yerine soğanları suyla biraz pişirdikten sonra diğer malzemeleri ve yağı koyabilirsiniz. 2-pirinç kavurularak pilav yapılmayacak.salma yöntemi tercih edilecek. 3- domates ve biber salçası karıştırılarak yemeklere konacak..kavurma işlemi, özellikle soğan ve pirinç kavurma, midesi rahatsız olanlar için yasak işlemlerden..